Microvinificacions: respectar l’essència de cada finca

eventosferaVerema0 Comments

Microvinificacions

“El Montsant és un territori divers, tant de sòls com de climes. Sempre hem buscat d’anar reflectint aquesta diversitat en els nostres vins. I ara volem fer un pas més que ens porta a collir finques de privilegi en diversos municipis que a poc a poc anem incorporant. Les vinifiquem totes per separa. Les volem portar fins al final per … Read More

Els diferents sòls del Montsant porten a la garnatxa a la seva màxima expressió

eventosferaVerema0 Comments

garnacha Josep Grau

“La garnatxa negra és un varietal tradicional que al Montsant pren la màxima expressió”   LA DECISIÓ: Triple selecció dels raïms negres “Ens agraden els vins negres que siguin fàcils de beure, elegants i fluids. Per això intentem treballar durant tot l’any a la vinya i que la planta ens aporti raïms amb bona maduresa i menys càrrega de sucre” … Read More

És temps de vins rosats al dietari de verema de Josep Grau

eventosferaVerema0 Comments

Regina JGV

“Hem fet el camí d’elaborar vins rosats frescos, però amb estructura i no és gens fàcil” LA DECISIÓ: Un vi rosat de finca Després de veremar els blancs, comencem a pensar en els vins negres i el rosat que elaborem a JG Viticultor. “Regina és un rosat de finca. El veremem a punta de dia per preservar la frescor de … Read More

La fermentació dels vins de Josep Grau viticultor: temps de verema

eventosferaVerema0 Comments

fermentació vins

“El nivell del vi el portarà a la seva subtilitat, finor i elegància sense perdre complexitat” LA DECISIÓ – Temps de fermentació “Procurem entendre tot el que ens dóna l’anyada; obtenim informació de les pells, de les llavors…i a partir d’aquí adaptem les temperatures i els remuntats o piégeage. Procurem crear un hàbitat ideal perquè els llevats indígenes es reprodueixin … Read More

Aplicar coneixement i experiència: no hi ha res exacte en els vins de JGV

eventosferaVerema0 Comments

verema 2017 Josep Grau Viticultor

“Elaborem vins on la intervenció només és el nostre coneixement”   LA DECISIÓ –  Coordinació, compromís i control “Cada persona té al celler unes tasques de les quals n’és el responsable últim. Del seu bon fer en depèn el resultat final. Sabem i som conscients que cada pas compta” “Paola i Modesto són la prolongació de tot. Ells analitzen i … Read More

Capçanes en el tercer dia de verema: el retorn als orígens

eventosferaVerema0 Comments

Capçanes JGV

“Tornar a fer vi a Capçanes em retorna l’energia dels primers dies”  LA DECISIÓ:  Retorn als orígens “Els meus inicis són de precarietat en recursos i d’una idea de fer vins molt propera a la terra. No tenia aigua, ni llum, ni fred… Ara que va sorgir la possibilitat de reestructurar el lloc, m’hi he tornat a instal·lar per fer, en … Read More

Dietari de verema: Collim els primers raïms de 2017

eventosferaVerema0 Comments

JGV verema dia 1

“La perfecció i la sensibilitat al celler és molt important per arribar amb èxit al final” La decisió: l’inici de la verema La decisió la pren Josep Grau, en base a l’estat de maduració de les vinyes després dels controls analítics realitzats i del tast. Es realitzen 71 parcel·lacions diferents per controlar la maduració, al conjunt de les 36 hectàrees … Read More

Tast de Vins, la nostra ambaixada al Born de Barcelona

Santiago ColomoTast de Vins0 Comments

Tast de Vins Barcelona

El dissabte 19 de novembre vam obrir les portes de Tast de Vins, un nou espai de tastos a Barcelona. Un projecte pioner que és la nostra manera singular d’apropar el caràcter dels vins de la DO Montsant en un entorn pensat per al gaudi. Ubicat al carrer Canvis Nous, 13, a la zona del barri de la Ribera, coneguda … Read More