Nous vins de Josep Grau Viticultor: petites produccions de carinyena i garnacha

eventosferaMontsant, Vins Josep Grau ViticultorLeave a Comment

Nous vins de Josep Grau Viticultor

El Celler Josep Grau Viticultor ha tret al mercat 5 vins de petites produccions marcats per l’artesania, la llibertat i la intuïció. Les noves referències (Maimó, Figuerals Samsó, Figuerals Garnatxa, Territori i Rogers) s’han presentat aquest matí a l’espai Tast de Vins de Barcelona, situat al Born, amb la col·laboració escenogràfica de tres tallers artesanals per evidenciar el vincle entre … Read More

Microvinificacions: respectar l’essència de cada finca

eventosferaVeremaLeave a Comment

Microvinificacions

“El Montsant és un territori divers, tant de sòls com de climes. Sempre hem buscat d’anar reflectint aquesta diversitat en els nostres vins. I ara volem fer un pas més que ens porta a collir finques de privilegi en diversos municipis que a poc a poc anem incorporant. Les vinifiquem totes per separa. Les volem portar fins al final per … Read More

Els diferents sòls del Montsant porten a la garnatxa a la seva màxima expressió

eventosferaVeremaLeave a Comment

garnacha Josep Grau

“La garnatxa negra és un varietal tradicional que al Montsant pren la màxima expressió”   LA DECISIÓ: Triple selecció dels raïms negres “Ens agraden els vins negres que siguin fàcils de beure, elegants i fluids. Per això intentem treballar durant tot l’any a la vinya i que la planta ens aporti raïms amb bona maduresa i menys càrrega de sucre” … Read More

És temps de vins rosats al dietari de verema de Josep Grau

eventosferaVeremaLeave a Comment

Regina JGV

“Hem fet el camí d’elaborar vins rosats frescos, però amb estructura i no és gens fàcil” LA DECISIÓ: Un vi rosat de finca Després de veremar els blancs, comencem a pensar en els vins negres i el rosat que elaborem a JG Viticultor. “Regina és un rosat de finca. El veremem a punta de dia per preservar la frescor de … Read More

La fermentació dels vins de Josep Grau viticultor: temps de verema

eventosferaVeremaLeave a Comment

fermentació vins

“El nivell del vi el portarà a la seva subtilitat, finor i elegància sense perdre complexitat” LA DECISIÓ – Temps de fermentació “Procurem entendre tot el que ens dóna l’anyada; obtenim informació de les pells, de les llavors…i a partir d’aquí adaptem les temperatures i els remuntats o piégeage. Procurem crear un hàbitat ideal perquè els llevats indígenes es reprodueixin … Read More

Aplicar coneixement i experiència: no hi ha res exacte en els vins de JGV

eventosferaVeremaLeave a Comment

verema 2017 Josep Grau Viticultor

“Elaborem vins on la intervenció només és el nostre coneixement”   LA DECISIÓ –  Coordinació, compromís i control “Cada persona té al celler unes tasques de les quals n’és el responsable últim. Del seu bon fer en depèn el resultat final. Sabem i som conscients que cada pas compta” “Paola i Modesto són la prolongació de tot. Ells analitzen i … Read More

Capçanes en el tercer dia de verema: el retorn als orígens

eventosferaVeremaLeave a Comment

Capçanes JGV

“Tornar a fer vi a Capçanes em retorna l’energia dels primers dies”  LA DECISIÓ:  Retorn als orígens “Els meus inicis són de precarietat en recursos i d’una idea de fer vins molt propera a la terra. No tenia aigua, ni llum, ni fred… Ara que va sorgir la possibilitat de reestructurar el lloc, m’hi he tornat a instal·lar per fer, en … Read More

Dietari de verema: Collim els primers raïms de 2017

eventosferaVeremaLeave a Comment

JGV verema dia 1

“La perfecció i la sensibilitat al celler és molt important per arribar amb èxit al final” La decisió: l’inici de la verema La decisió la pren Josep Grau, en base a l’estat de maduració de les vinyes després dels controls analítics realitzats i del tast. Es realitzen 71 parcel·lacions diferents per controlar la maduració, al conjunt de les 36 hectàrees … Read More