“Fer vi és la manera més bella de connectar l´home amb la terra. L´home beu de la seva essència, i quan en beu, el vi obre emocions i encomana el plaer. És druídic”Josep Grau

Vins  de Josep Grau

vin L' Efecte Volador

L’ Efecte Volador Vinyes Singulars 2016

LA VINYA I LA VITICULTURA:

Raïms que provenen de les finques que envolten el celler de Marçà i del municipi de La Serra d’Almos. L’edat dels ceps està entre els 15 i els 35 anys. Cultiu ecològic. Els treballs es realitzen 100% manualment.

VINIFICACIÓ:

Verema en caixes de 10 quilos i transport immediat al celler on s’introdueix, mantenint una part de la rapa, en dipòsits de ciment de 17.700 litres. Llevats indígenes i sense afegits. Fermentació  a baixa temperatura per protegir la fruita. Envelliment als mateixos dipòsits de ciment per un període de 6 mesos.

COUPATGE:

Garnatxa negra i 20% Samsó (Carinyena).

TAST:

Mostra amb franquesa les fruites vermelles i les flors (violetes) que es combinen amb una sensació de frescor. Apareixen en la seva evolució notes de fruita negra i plantes silvestres. Color robí. En boca té frescor i una sensació de fluid agradable que invita a no parar de beure.

Descarregar

Vino blanco Vespres

Vespres Blanc 2017

LA VINYA I LA VITICULTURA:

Finca de 6 ha. al municipi de Marçà (El Priorat) de 15 anys d’edat, en sòls de granit descompost. Cultiu ecològic. Tots els treballs es realitzen 100% manualment. Verema en caixes de 10 quilos.

VINIFICACIÓ:

Llevats indígenes. Premsat de 6 hores i fermentació espontània en  foudres de 2.000 litres de capacitat. Criança durant 5 mesos amb les mares en el mateix  foudre de fermentació.

COUPATGE:

100% Garnatxa blanca.

TAST:

Color or. Aroma subtil que recorda a les fruites i flors blanques. Quan evoluciona, desplega tocs anisats i flors silvestres i en el rerefons, tocs salins.

Mineralitat present i molt personal. Boca àmplia i atractiva, amb acidesa fresca que li donarà estructura d’envelliment i frescor.

Descarregar

Vino Vespres tinto

Vespres Vinyes Velles 2016

LA VINYA I LA VITICULTURA:

Finques d’entre 50 i 70 anys dels municipis de Marçà, Falset i Capçanes. Sòls de composicions diverses, majoritàriament pedregosos, argilosos i calcaris. Cultiu ecològic. Tots els treballs es realitzen 100%manualment. Verema en caixes de 10 quilos.

VINIFICACIÓ:

Llevats indígenes i fermentació en dipòsits de ciment. Criança en foudres de  2.000 litres de capacitat per un període de 9 mesos.

COUPATGE:

70% Samsó (carinyena) i 30% Garnatxa negra.

TAST:

Elegància, frescor i volum en boca.

Color cirera picota amb ribet violaci. Nas contundent de fruita negra del bosc. Sensacions madures en un fons mineral. Notes balsàmiques que combinen la calidesa del sàndal més aromàtic. Postgust fresc i acidesa profunda. Un reflex fidel de l’anyada.

Descarregar

[/vc_column]
Vino rosado Regina de Josep Grau

Regina 2017

Viticultura i Vinyes

Prové de 7 terrasses abancalades de la finca Partida Les Comes, amb molta pendent. La part superior té sòls de pissarra i com més baixa, més argilosos. Viticultura ecològica. Tots els treballs es realitzen 100% manualment.

Vinificació

Premsat de 7 hores. Fermentació a temperatura controlada en un foudre de 2.000 litres de capacitat. Criança de 7 mesos al mateix foudre.

Embotellat i etiquetat a mà en ampolla original dels primers vins de Borgonya, amb formes asimètriques.

Cupatge

90% Garnatxa negra i 10% Garnatxa blanca.

Tast

Color de perles roses. Seductor, amb fragància i generós; un rosat amb ànima.

Nas original de roses i espècies dolces. En boca es manifesta cremós, molt ampli i profund i amb un final extremadament golós i llarg.

Molt gastronòmic. Pot maridar amb qualsevol plat.

Descarregar Regina 2016

Descarregar Regina 2017

vin L' Efecte Volador

La Florens

LA VINYA I LA VITICULTURA

Prové d’una finca amb 3 edats diferents de plantació de 40, 70 i 100 anys, al municipi de Marçà (El Priorat). Sòls de composició argilosa. La Florens és una selecció de raïms de la parcel·la de 100 anys. Cultiu ecològic. Tots els treballs es realitzen 100% manualment. Verema en caixes de 10 quilos.

VINIFICACIO

Llevats indígenes i fermentació en dipòsits de ciment. Criança en foudres rodons 2.500 litres de capacitat, per un període de 14 mesos. Embotellat el novembre de 2016.

CUPATGES

100% Garnatxa negra

TAST

En nas mostra de forma immediata la fruita negra i madura. Notes balsàmiques i fons especiat de pebre negre i mineralitat amb tocs de pedra foguera. Seguidament es despleguen aromes subtils de pètals de rosa i violetes. En boca, textura sublim i entrada voluminosa de fruita madura amb bona acidesa. Tanins ben domats. Postgust llarg i fresc. Un vi que envellirà fantàsticament bé.

Descarregar

Vino Granit

Granit 2017

LA VINYA I LA VITICULTURA

Vinyes assentades en terrasses a la Partida Les Comes, a una altura de 450 metres i molt exposades al vent que ve de mar. Sòls 100% de granit descompost, amb molt poca retenció d’aigua i abundants minerals. Cultiu ecològic. Tots els treballs es realitzen manualment. Verema en caixes de 10 quilos.

VINIFICACIÓ

Premsat durant 7 hores. Fermentació i criança en foudres de 2.000 litres de capacitat.  Envelliment de 9 mesos amb les mares.

CUPATGES

100% Garnatxa blanca.

TAST

Nas molt fi i complex ple d’aromes de fruita blanca i de flors. Herbes silvestres i mineralitat evident, reflex fidel de la finca d’on prové. Boca amable, vellutada, amb bona acidesa i caràcter mineral. Molt ampli i profund.

Descarregar

[/vc_column]
Vino rosado Regina de Josep Grau

L’ Efecte Volador Blanc

Viticultura i Vinyes

El raïm d’aquest vi prové d’una finca de Marçà  (El Priorat) amb sòls argilosos i granit descompost. Ceps de 5 anys d’edat. Cultiu orgànic. Els treballs es realitzen 100% manualment.

Vinificació

El raïm es verema i es premsa lentament a la premsa pneumàtica per un període de 6 hores per realitzar una extracció lenta de tot el potencial aromàtic de la varietat. Fermenta durant 15 dies en dipòsits d’acer inoxidable, on romandrà després 5 mesos per acabar d’afinar-se.

Cupatge

100% Garnatxa blanca.

Tast

Aromàtic en nas, amb notes de fruita i de flors blanques. En boca és molt harmònic, amb una sensació que no defrauda amb el nas que l’ha precedit. Greixós i molt agradable.

Descarregar

Maimó

Maimó

Viticultura i vinyes

La Serra d’Almos (zona sud de la DO Montsant)

229 m

35-40 anys d’edat

Sòl argilo-calcari “Panal”

Rendiments baixos: 3.000/4.000 kg/hac.

Cultiu ecològic – Collita manual amb caixa petita.

Vinificació

3 seleccions de raïm abans de fermentació. Fermenta en un foudre troncocònic i envelleix 14 mesos en foudres de 2.000L de roure austríac. Ni es clarifica ni es filtra.

Raïm

100% Garnatxa Negra

Tast

Color robí.

Nas: fruita vermella més madura, llaminer, fulla de figuera, cirera, melmelada de fruits vermells.

Boca: Pruna, tocs minerals, cirera madura, especiats. Lleuger toc de canyella. Textura sedosa, vellutada, taní rodó, suau.

Descarregar

Territori JGV

Territori

Viticultura i vinyes

La Serra d’Almos (zona sud de la DO Montsant)

250 m

35-40 anys d’edat

Sòl argilo-calcari

Rendiments baixos: 3.000/4.000 kg/hac.

Cultiu ecològic – Collita manual amb caixa petita

Vinificació

3 seleccions de raïm abans de fermentació. Cupatge dels 4 vins anteriors. 14 mesos en foudre de 2.000L roure austríac. Ni es clarifica ni es filtra.

Raïm

80% Garnatxa Negra

20% Samsó

Tast

Color robí intens.

Nas: fruita de bosc madura, tocs florals, confitures de fruits de bosc.

Boca: confitura de mores, gerd, notes balsàmiques, garriga, lleuger fons mineral i torrat.

Descarregar

[/vc_column]
Figuerals Garnacha de Josep Grau

Figuerals Garnatxa

Viticultura i vinyes

La Serra d’Almos (zona sud de la DO Montsant)

280 m

35-40 anys d’edat

Rendiments baixos: 3.000/4.000 kg/ha

Finca envoltada de bosc. Vinya dividida en terrasses

Sòl argilo-calcari

Cultiu ecològic – Collita manual amb caixa petita

Vinificació

3 seleccions de raïm abans de fermentació. Fermenta en un foudre troncocònic i envelleix 14 mesos en foudres de 2.000L de roure austríac.

Ni es clarifica ni es filtra.

Raïm

100% Garnatxa Negra

Tast

Color robí amb tocs violacis.

Nas: Frescor, herbes mediterrànies, maduixa verda, magrana, violetes i espígol.

Boca: Notes balsàmiques, fons mineral, grosella verda, esbarzer.

Acidesa alta (tocs característics de vins Atlàntics), fresca, expressiu. Complex i directe.

Descarregar

Territori JGV

Figuerals Samsó

Viticulture and vines

La Serra d’Almos (southerly zone of DO Montsant)

285 m

35-40 years old

Soil: Clay and limestone

Property surrounded by forest. Vineyard is spread across terraces.

Low yielding:  3-4,000 kg/ha.

Grown organically – Grapes harvested by hand in small boxes

Vinification

Three selection passes prior to fermentation in short, conical foudre and then aged for 14 months in 2,000L foudres made from Austrian oak. Neither clarified nor filtered.

Varieties

100% Carignan

Tasting Note

Aspect: Ruby in color with violet touches

Nose: Dark, mature fruit such as raspberries or blackberries, dried leaves. Mineral notes of graphite, ink, and earth.

Mouth: Jammy forest fruits, spicy touches, dried aromatic herbs, wet earth, nutmeg, vegetal, and cedar. Marked tannins which are well integrated. High aromatic intensity and expressive acidity.

Descarregar

Rogers de Josep Grau

Rogers

Viticultura i vinyes

La Serra d’Almos (zona sud de la DO Montsant)

229 m

35-40 anys d’edat

Sòl argilo-calcari

Rendiments baixos: 3.000/4.000 kg/hac.

Cultiu ecològic – Collita manual amb caixa petita

Vinificació

3 seleccions de raïm abans de fermentació. Fermenta en un foudre troncocònic i envelleix 14 mesos en foudres de 2.000L de roure austríac. Ni es clarifica ni es filtra.

Raïm

100% Garnatxa Negra

Tast

Color robí.

Nas: Fruits de bosc, violetes, notes especiades, clau, minerals, fons torrat.

Boca: Ametlló verd, especiats, cedre, pruna, romaní, regalèssia, fons mineral.

Tanins més marcats, complex, ben estructurat.

Descarregar

Figuerals Garnacha de Josep Grau

Una Nit en Globus 2016

Viticultura i vinyes

Raïm de la finca Les Comes (Marçà). Cultiu ecològic. Verema manual.

Vinificació

Fermentació amb el 50% de la rapa en un dipòsit de ciment durant 10 dies, amb llevats naturals. Envelliment durant 6 mesos en el mateix dipòsit. 6 mesos d’ampolla.

Cupatge

70% garnatxa, 20% carinyena, 10% syrah.

Tast

Un vi fresc i fluid que acompanya menjars actuals. Expressa la fruita de la vinya i la seva mateixa evolució, sense influència d’aromes terciaris propis de la criança.

*És el primer vi del nou projecte de Capçanes que inclourà vins de llarga evolució que mostraran la grandesa del raïm en diferents sòls i la immensitat de les garnatxes i les carinyenes al Montsant.

Descarregar

Pedrabona D.O. Priorat

Pedrabona

D.O. Priorat

Vinya
Les vinyes tenen 25 anys i la parcel·la, orientada al sud-oest, està dividida en terrasses estretes, característiques del Priorat, sobre sòls de pissarra, a una alçada de 260 metres sobre el nivell del mar. El raïm prové d’una finca de 4 hectàrees de Bellmunt del Priorat que porta per nom Lo Panso.

Cupatge
50% Carinyena (Samsó) – 50% Garnatxa NegraElaboració
Fermentació en dipòsits de ciment i envelliment en barriques de 500 litres de roure francès i 1 foudre de 2000L Stockinger durant 14 mesos.

Nota de tast
Fruita negra del bosc (mora negra) molt madura i notes especiades, de regalèssia, llorer i tocs balsàmics i mentolats. Acidesa vibrant i molt fresc en boca, seguint l’estil dels vins de Josep Grau Viticultor.

Descarregar