El Celler Josep Grau

“Passió. Necessària per a tot. Per a superar obstacles, per a comportar-se irracionalment quan no hi ha sortida, per a ser conseqüent i sobretot per a defensar-se d’aquells que et creuen un il·lús. Per mi, això és l’autèntica adrenalina controlada”Josep Grau

El celler Josep Grau és un projecte familiar situat al municipi de Marçà, a la denominaciò d´origen Montsant.

Actualment, la producció del Celler Josep Grau Viticultor arriba a les 100.000 ampolles, de les quals un 70% s’exporten a l’estranger. Josep Grau Viticultor gestiona 36 hectàrees de vinya a la DO Montsant, en sòls de diferent tipologia. Les vinyes tenen una edat d’entre 15 i 105 anys i la majoria són petites parcel·les. El treball al camp és manual, des de la poda fins a la verema, i es practica una viticultura orgànica i lliure d’herbicides i pesticides. Les varietats que es cultiven són garnatxa blanca i negra, samsó, cabernet sauvignon i syrah. En cap cas els vins es corregeixen al celler sinó que són sempre el resultat més fidel de com s’obtenen de la vinya. De fet, l’objectiu principal del projecte és que el fruit arribi amb totes les seves característiques naturals a l’ampolla.

El viticultor i enòleg Josep Grau elabora els vins amb llevats indígenes i nivells mínims de sulfurós, per assegurar la correcta protecció del vi. Les fermentacions es realitzen en dipòsits de ciment en un 90% i la resta en roure i inoxidable. El vi reposa en foudres de 2.000 litres de roures austro-alemanys majoritàriament i en bótes de 500 litres de roure francès de diverses boteries. Els vins de Josep Grau són una representació del Montsant i també de l’anyada, amb complexitat i personalitat, frescor, estructura i bon equilibri.  El repertori de vins de Josep Grau és:

 

  • L´Efecte Volador
  • Vespres Vinyes Velles
  • Vespres Blanc
  • Regina
  • La Florens

El projecte vitivinícola neix l’any 2003 de la inquietud de Josep Grau pel món del vi després d’haver-se dedicat professionalment al sector de la banca d’inversions. Grau aprèn a viure al Priorat, i els seus vins són el reflex  del caràcter i la força que troba impresa a la comarca. En la seva trajectòria hi ha un Efecte Volador, el so d’unes Vespres de fons i un nom de dona, Regina. La història del celler és relativament jove però amb una trajectòria ascendent i un reconeixement notable per part de la crítica en els últims temps.

Gràcies per compartir-ho