Dietari de verema: Collim els primers raïms de 2017

eventosferaVeremaLeave a Comment

JGV verema dia 1

“La perfecció i la sensibilitat al celler és molt important per arribar amb èxit al final”

Verema Josep Grau

La decisió: l’inici de la verema

La decisió la pren Josep Grau, en base a l’estat de maduració de les vinyes després dels controls analítics realitzats i del tast. Es realitzen 71 parcel·lacions diferents per controlar la maduració, al conjunt de les 36 hectàrees de vinya del celler de Marçà.

És la verema número 14 de JGViticultor.

Un any més, s’avança respecte del calendari previst, perquè les temperatures han estat molt altes i les maduracions més primerenques.

Es comença a veremar la garnatxa blanca.

Un equip de 31 persones distribuïdes entre la vinya i el celler. Al camp, des de les 7 del matí fins abans del migdia per evitar els moments de màxima calor.

Verema en caixes de 10 quilos i recollida a mà. Raïm 100 % de cultiu ecològic.

La sanitat del raïm és molt bona; la sequera ha donat pocs problemes aquest any.

El 50% de les vinyes és a 10 minuts màxim del celler. Les més allunyades es troben a 1h en tractor i es veremen només a primera hora del matí. El trasllat és immediat.

La reflexió: La verema molt més que collir raïm.

La verema són moltes coses. En primer lloc són relacions humanes molt fortes per arribar a un objectiu final, sabent que cada pas compta. El que fa un membre de l’equip, després repercuteix en la feina de l’altre. La perfecció i la sensibilitat al celler és molt important per arribar amb èxit al final. És el moment del repte, de posar en pràctica totes les millores que hem anat realitzant al llarg de l’any. Nervis, molts nervis. “Cada any tinc un nus a l’estómac i des des de fa dies”, diu Josep Grau.

Gràcies per compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *