La fermentació dels vins de Josep Grau viticultor: temps de verema

eventosferaVeremaLeave a Comment

fermentació vins

“El nivell del vi el portarà a la seva subtilitat, finor i elegància sense perdre complexitat”

LA DECISIÓ – Temps de fermentació

“Procurem entendre tot el que ens dóna l’anyada; obtenim informació de les pells, de les llavors…i a partir d’aquí adaptem les temperatures i els remuntats o piégeage. Procurem crear un hàbitat ideal perquè els llevats indígenes es reprodueixin en un bon ambient”

“Els tres blancs que elaborem de garnatxa blanca i un percentatge petit d’altres varietats, els fermentem en inox i fem una petita criança en el mateix dipòsits. Altres vins, fermenten i fan la criança en foudres ovalats de 2.000 litres”

“La verema de raïms blancs la vam començar el 22 d’agost i l’hem acabat ahir dilluns. Ara seguirem amb els rosats i els primers raïms negres”

LA REFLEXIÓ – Imprimint ADN sense retocar mai

“Necessitem vinyes sensacionals, molt ben treballades, amb raïms sans i ben madurats. Aquest any de moment no fa falta una gran selecció a la vinya perquè l’estat sanitari és perfecte. Això és bàsic perquè després al celler, nosaltres no retocarem els vins, no modificarem res. Seran vins sense maquillatge”

“Al celler fem 2 seleccions més: una a una a la taula, raïm per raïm i una tercera gra a gra”

“Ens agraden els vins que reflecteixen l’anyada al 100% i per això els portem respectant tot el caràcter que ens ve de la vinya”

“El primer que busquem és que els vins siguin molt bons: frescos, amb caràcter, amb volum en boca i fàcils de beure. Hi ha un fil conductor en tots els nostres vins. El nivell del vi el portarà a la seva subtilitat, finor i elegància sense perdre complexitat”

Gràcies per compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *