Els diferents sòls del Montsant porten a la garnatxa a la seva màxima expressió

eventosferaVeremaLeave a Comment

garnacha Josep Grau

“La garnatxa negra és un varietal tradicional que al Montsant pren la màxima expressió”

 

LA DECISIÓ: Triple selecció dels raïms negres

“Ens agraden els vins negres que siguin fàcils de beure, elegants i fluids. Per això intentem treballar durant tot l’any a la vinya i que la planta ens aporti raïms amb bona maduresa i menys càrrega de sucre”

“Al celler fem una selecció raïm per raïm i després una tercera gra a gra per eliminar les panses o els raïms deshidratats que augmenten la proporció sucre/aigua”

En cada anyada hi ha uns trets comuns, però cada vinya és tot un món i encara més al Montsant on la diferència de terres, de sòls, és tan remarcable. A partir del raïm que collim decidim les temperatures de fermentació, els remuntats, els piegages que farem… Normalment, els vins fermenten en dipòsits de ciment i algunes petites partides en cubs de roure”

“Mentrestant, els raïms blancs amb què vam començar la campanya estan a mitja fermentació. S’expressen sensacionalment bé, molt equilibrats i complexos. Hi ha bones esperances”

 

LA REFLEXIÓ: Sensible, subtil i capaç de retratar perfectament la fruita

“Per a nosaltres la garnatxa negra representa pràcticament e 80% de la producció. És un varietal tradicional que en aquesta terra pensem que pren la màxima expressió. És sensible, com poques, subtil, capaç de retratar perfectament la fruita, la mineralitat, el paisatge. Només que demana molta atenció per expressar-se en totes les seves vessants”

¡Graciès por compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *