Josep Grau Viticultor

Si la vida et frena, para i escolta

Aquest és l’espai on podríem parlar d´un celler, de l’expressió d´uns vins, del projecte d´una empresa vitivinícola… Però darrere de cada paraula, de cada frase, en lligar paràgrafs, hi batega una vida, una història de fer vins diferent a les altres. La de Josep Grau; avui viticultor, ahir dedicat a la banca d’inversions. “Si la vida et frena, para i escolta”, afirma Josep Grau. La vida fa establir noves prioritats, fer balanç dels valors, centrar els objectius i tenir temps per viure-la, no només per fer-la servir.

Josep Grau aprèn a viure a la regió del Montsant. És la terra que ha triat per als seus vins, per a una aventura agrària i enològica on tot requereix d’esforç, passió i molta il·lusió. Podria haver estat en una altre territori, en altres sòls, amb un altre entorn cultural i menys esforç probablement. Però aleshores la seva història hauria estat una altra i els seus vins no expressarien el caràcter i la força dels d’ara.

Hi ha un L´Efecte Volador a la seva trajectòria, el so d’unes Vespres de fons, un nom de dona, de la família, de l’arrelament que realment li és important: Regina. Aquests són els seus vins i aquest és l´inici d´una historia que es construeix des de baix, propera a la terra i quan s’enlaira, mirant amunt i sentint la necessitat de tornar avall.

Josep Grau fa “un petit pas cada dia” per canviar radicalment la seva vida professional, per dedicar-se totalment al seu somni: el vi. Però no només per transmetre uns valors als fills, sinó perquè ells mateixos els puguin construir.

Benvinguts a Josep Grau Viticultor, benvinguts a les històries d’una vida.

Gràcies per compartir!