Nous vins de Josep Grau Viticultor: petites produccions de carinyena i garnacha

eventosferaMontsant, Vins Josep Grau ViticultorLeave a Comment

Nous vins de Josep Grau Viticultor

El Celler Josep Grau Viticultor ha tret al mercat 5 vins de petites produccions marcats per l’artesania, la llibertat i la intuïció. Les noves referències (Maimó, Figuerals Samsó, Figuerals Garnatxa, Territori i Rogers) s’han presentat aquest matí a l’espai Tast de Vins de Barcelona, situat al Born, amb la col·laboració escenogràfica de tres tallers artesanals per evidenciar el vincle entre la creativitat i l’elaboració honesta d’un vi. Són el taller de Goretti Beaskoa (ceràmica i disseny), Alexis Fasoli (bosses i articles de pell) i Carme Anglada (bijuteria de disseny).

Els vins formen part d’una aventura enològica més intuïtiva, lliure i experimentada que la desenvolupada durant les últimes 14 veremes a Marçà, però recollint-ne tota l’experiència d’aquest temps. Els 5 vins nous són de producció limitada i tenen com a origen el terme municipal de La Serra d’Almos. Les finques estan entre els 229 metres i els 280 metres d’alçada, amb un clima marcadament mediterrani i influència continental.
No totes les hectàrees de vinya de cada parcel·la van destinades als nous vins, sinó que se’n fa una selecció. En la majoria de casos, les vinyes estan envoltades de bosc, la qual cosa les preserva, afavoreix el treball en ecològic i assegura que es mantingui la frescor a l’entorn:

– Maimó (4ha) – Garnatxa en terres francs, argiles i llims. 2.227 ampolles.
– Figuerals (3ha) – Garnatxa en llims i sòls calcaris. 1.273 ampolles.
– Figuerals (3ha) – Samsó en llims i sòls calcaris. 2.060 ampolles.
– Rogers (1h) – Garnatxa en sòls d’argila. 1.775 ampolles.
– Territori – Fusió de finques. 3.300 ampolles.

Tant la garnatxa com el samsó dels nous vins són l’expressió pura de les respectives finques on neixen, amb sòls d’estructura diversa, des d’argila, arena, sauló, llims, terres francs i calcaris. Vins matisats pel terroir i per una viticultura 100% ecològica i manual. Són vins especials, d’anyades particulars i amb una filosofia de treball precisa i acurada.
El criteri d’elaboració de les petites produccions de Josep Grau Viticultor són:
– Només es vinifiquen vinyes d’alt nivell qualitatiu.
– Només s’embotellen les anyades excepcionals.
– Hi ha un vi que és la fusió de totes les finques meravelloses.

Quant a les parcel·les:
– Cada any mereixen una atenció especial perquè el seu comportament és diferent a la resta de vinyes plantades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *