Del raïm al most: dia dos del dietari de verema de Josep Grau Viticultor

eventosferaVeremaLeave a Comment

dietari de verema

“Quan el raïm deixa la vinya i entra al celler, la mà de l’home pren el relleu al cep”

dia dos del diari de verema La decisió > El raïm esdevé most

Fem una verema total amb els raïms de sauvignon blanc i muscat que arriben de les primeres finques veremades, en paral·lel a la garnatxa blanca. Els gotims amb rapa entren directament a la premsa pneumàtica que fa una primera discriminació natural separant les parts sòlides del raïm de les líquides. Després, es produeix una segona divisió natural durant les 24 hores de desfangat. Es deixa en repòs en els dipòsits d’inox perquè comenci la fermentació alcohòlica, a baixa temperatura, per preservar els aromes varietals.

El vi de raïm muscat és molt perfumat. Després del pas per inox, envellirà en barriques de 300 litres de roure francès durant 7 mesos i formarà part de la nova línia de vins de producció limitada de Josep Grau Viticultor, elaborats al nou celler de Capçanes.

 

La reflexió > La transcendència d’aquest primer pas

Quan el raïm deixa la vinya i entra al celler, la mà de l’home pren el relleu al cep. A JGViticultor es respecta absolutament el fruït que dóna la natura. L’equip practica un treball enològic d’intervenció mínima; tot allò que s’obté a la finca s’ha de respectar.

El primer most té un color magnífic, hi ha hagut una precipitació de les parts sòlides que ha deixat el most amb una netedat sorprenent, en poques hores. Amb els llevats indígenes, començarà la fermentació alcohòlica i arribarà el primer vi que el pas subtil per les barriques arrodonirà després, mentre reposa.  L’any que ve ja serà al mercat.  I es podrà comprar a Tast de Vins.

Gràcies per compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *