Tast de Vins, la nostra ambaixada al Born de Barcelona

Josep GrauTast de VinsLeave a Comment

Tast de Vins Barcelona

El dissabte 19 de novembre vam obrir les portes de Tast de Vins, un nou espai de tastos a Barcelona. Un projecte pioner que és la nostra manera singular d’apropar el caràcter dels vins de la DO Montsant en un entorn pensat per al gaudi. Ubicat al carrer Canvis Nous, 13, a la zona del barri de la Ribera, coneguda antigament com Ribera del Rec Comtal per l’existència d’una llera utilitzada per al reg de les terres extramurs de la Villanueva del Mar. Serà aquesta una casualitat?

Tast de Vins és un espai que s’ha dissenyat amb cura durant mesos per crear un punt de trobada que posi en valor l’aposta del Celler Josep Grau Viticultor pel caràcter sense additius del terroir. Un local de parets de pedra vista que ens recorden la comunió amb la terra que tant aporta al vi La Florens, amb fustes de la mateixa subtilesa que es poden intuir a Vespres, amb una il·luminació d’acord amb la tendresa de tot el gust contingut en les vinyes velles del Montsant o el metall càlid que il·lustra els matisos de Granit. Un entorn que pretén ser amable amb el visitant sense perdre la frescor del que és modern, de la novetat, del que és jove, com passa al vi L’Efecte Volador i que aporta un aire fresc a la zona, com el vi rosat Regina. Un local que té el compromís de servir de vehicle per al coneixement de la particularitat d’uns sòls, unes finques i una manera molt personal de fer les coses.

La tarda del dissabte 19 de novembre va transcórrer en un ambient distès, allunyada dels tòpics, rebutjant volgudament el tast dirigit, perquè tots sabem que el gaudi poques vegades és dirigit i moltes vegades sorgeix de la sorpresa, de la descoberta. Per  això vam disposar de tots els vins del celler disponibles al mercat; vam estrenar La Florens 2015 recentment embotellada i preparada per continuar la seva criança a l’ampolla o acabar-la en una copa envinada pels seus balsàmics mediterranis. A lliure disposició. No es tractava de fer un mostreig, es tractava de posar tota la carn a la graella i deixar fluir la tarda entre amics i vins. I quan es tracta d’amics i vins, no cal més que mostrar la passió pel que fas que tant Paola, Modest com el mateix Josep Grau es van encarregar de transmetre a cada salutació, abraçada, descoberta d’una ampolla… A cada copa i a cada descripció detallada sobre la vinificació en foudres, en la justificació de l’ús de fustes austríaques i alemanyes, en l’expressió del seguiment permanent a la vinya de les garnatxes, del samsó, del cabernet i del syrah, que creixen en cultiu orgànic i sostenible per evitar posar en risc la qualitat del raïm, que fa una comunió perfecta entre el terreny, la varietat i l’ús de llevats indígenes per conservar una tradició que es dibuixa en els sabors marcats i fàcils d’identificar i que s’expressa en les sensacions que compliran amb la funció del record del que vam beure.

La tarda va ser, en definitiva, una harmonització de converses al voltant del vi, una lliure elecció de matisos en tota l’amplitud del nou espai, de Tast de Vins. Va ser també l’inici del camí que aquest nou equipament està destinat a recórrer al cor de Barcelona.

Tast de Vins està cridat a convertir-se en una autèntica ambaixada, un territori per a la celebració de tastos, per tractar dels nous projectes i descobrir les noves anyades, un punt de trobada posat a disposició del professional i del consumidor al qual es pot accedir pertanyent al club d’Amics del Terroir JGV i en el qual hi tindran cabuda productes exclusius de caràcter i filosofies marcades, portats des de la més profunda sinceritat en la seva elaboració.

Amb aquest nou espai de trobada a Barcelona pretenem apropar la cultura del Celler a Marçà i Capçanes, lliure d’additius, de la mateixa manera que no corregim els vins per a conservar tota la seva expressió. Tast de Vins és l’expressió més sincera i directa del nostre treball traslladat al Born de Barcelona.

 

About the Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *