“Fer vi és la manera més bella de connectar l´home amb la terra. L´home beu de la seva essència, i quan en beu, el vi obre emocions i encomana el plaer. És druídic”Josep Grau

Vins  de Josep Grau

vin L' Efecte Volador

L’ Efecte Volador

LA VINYA I LA VITICULTURA:

Raïms que provenen de les finques que envolten el celler de Marçà i del municipi de La Serra d’Almos. L’edat dels ceps està entre els 15 i els 35 anys. Cultiu ecològic. Els treballs es realitzen 100% manualment.

VINIFICACIÓ:

Verema en caixes de 10 quilos i transport immediat al celler on s’introdueix, mantenint una part de la rapa, en dipòsits de ciment de 17.700 litres. Llevats indígenes i sense afegits. Fermentació  a baixa temperatura per protegir la fruita. Envelliment als mateixos dipòsits de ciment per un període de 6 mesos.

COUPATGE:

Garnatxa negra i 20% Samsó (Carinyena).

TAST:

Mostra amb franquesa les fruites vermelles i les flors (violetes) que es combinen amb una sensació de frescor. Apareixen en la seva evolució notes de fruita negra i plantes silvestres. Color robí. En boca té frescor i una sensació de fluid agradable que invita a no parar de beure.

Descarregar

Vino blanco Vespres

Vespres Blanc

LA VINYA I LA VITICULTURA:

Finca de 6 ha. al municipi de Marçà (El Priorat) de 15 anys d’edat, en sòls de granit descompost. Cultiu ecològic. Tots els treballs es realitzen 100% manualment. Verema en caixes de 10 quilos.

VINIFICACIÓ:

Llevats indígenes. Premsat de 6 hores i fermentació espontània en  foudres de 2.000 litres de capacitat. Criança durant 5 mesos amb les mares en el mateix  foudre de fermentació.

COUPATGE:

100% Garnatxa blanca.

TAST:

Color or. Aroma subtil que recorda a les fruites i flors blanques. Quan evoluciona, desplega tocs anisats i flors silvestres i en el rerefons, tocs salins.

Mineralitat present i molt personal. Boca àmplia i atractiva, amb acidesa fresca que li donarà estructura d’envelliment i frescor.

Descarregar

Vino Vespres tinto

Vespres Vinyes Velles

LA VINYA I LA VITICULTURA:

Finques d’entre 50 i 70 anys dels municipis de Marçà, Falset i Capçanes. Sòls de composicions diverses, majoritàriament pedregosos, argilosos i calcaris. Cultiu ecològic. Tots els treballs es realitzen 100%manualment. Verema en caixes de 10 quilos.

VINIFICACIÓ:

Llevats indígenes i fermentació en dipòsits de ciment. Criança en foudres de  2.000 litres de capacitat per un període de 9 mesos.

COUPATGE:

70% Samsó (carinyena) i 30% Garnatxa negra.

TAST:

Elegància, frescor i volum en boca.

Color cirera picota amb ribet violaci. Nas contundent de fruita negra del bosc. Sensacions madures en un fons mineral. Notes balsàmiques que combinen la calidesa del sàndal més aromàtic. Postgust fresc i acidesa profunda. Un reflex fidel de l’anyada.

Descarregar

Vino rosado Regina de Josep Grau

Regina

LA VINYA I LA VITICULTURA:

Prové de 7 terrasses abancalades de la finca Partida Les Comes, amb molta pendent. La part superior té sòls de pissarra i com més baixa, més argilosos. Viticultura ecològica. Tots els treballs es realitzen 100% manualment.

VINIFICACIÓ:

Premsat de 7 hores. Fermentació a temperatura controlada en un foudre de 2.000 litres de capacitat. Criança de 7 mesos al mateix foudre.

Embotellat i etiquetat a mà en ampolla original dels primers vins de Borgonya, amb formes asimètriques.

COUPATGE:

90% Garnatxa negra i 10% Garnatxa blanca.

TAST:

Color de perles roses. Seductor, amb fragància i generós; un rosat amb ànima.

Nas original de roses i espècies dolces. En boca es manifesta cremós, molt ampli i profund i amb un final extremadament golós i llarg.

Molt gastronòmic. Pot maridar amb qualsevol plat.

DescarregarVins  de Josep Grau

vin L' Efecte Volador

La Florens

LA VINYA I LA VITICULTURA

Prové d’una finca amb 3 edats diferents de plantació de 40, 70 i 100 anys, al municipi de Marçà (El Priorat). Sòls de composició argilosa. La Florens és una selecció de raïms de la parcel·la de 100 anys. Cultiu ecològic. Tots els treballs es realitzen 100% manualment. Verema en caixes de 10 quilos.

VINIFICACIO

Llevats indígenes i fermentació en dipòsits de ciment. Criança en foudres rodons 2.500 litres de capacitat, per un període de 14 mesos. Embotellat el novembre de 2016.

CUPATGES

100% Garnatxa negra

TAST

En nas mostra de forma immediata la fruita negra i madura. Notes balsàmiques i fons especiat de pebre negre i mineralitat amb tocs de pedra foguera. Seguidament es despleguen aromes subtils de pètals de rosa i violetes. En boca, textura sublim i entrada voluminosa de fruita madura amb bona acidesa. Tanins ben domats. Postgust llarg i fresc. Un vi que envellirà fantàsticament bé.

Descarregar

Vino Granit

Granit

LA VINYA I LA VITICULTURA

Vinyes assentades en terrasses a la Partida Les Comes, a una altura de 450 metres i molt exposades al vent que ve de mar. Sòls 100% de granit descompost, amb molt poca retenció d’aigua i abundants minerals. Cultiu ecològic. Tots els treballs es realitzen manualment. Verema en caixes de 10 quilos.

VINIFICACIÓ

Premsat durant 7 hores. Fermentació i criança en foudres de 2.000 litres de capacitat.  Envelliment de 9 mesos amb les mares.

CUPATGES

100% Garnatxa blanca.

TAST

Nas molt fi i complex ple d’aromes de fruita blanca i de flors. Herbes silvestres i mineralitat evident, reflex fidel de la finca d’on prové. Boca amable, vellutada, amb bona acidesa i caràcter mineral. Molt ampli i profund.

Descarregar