És temps de vins rosats al dietari de verema de Josep Grau

eventosferaVeremaLeave a Comment

Regina JGV

“Hem fet el camí d’elaborar vins rosats frescos, però amb estructura i no és gens fàcil”

Regina vins rosatsLA DECISIÓ: Un vi rosat de finca

Després de veremar els blancs, comencem a pensar en els vins negres i el rosat que elaborem a JG Viticultor.

“Regina és un rosat de finca. El veremem a punta de dia per preservar la frescor de la nit, en caixes de 10 quilos. Fem una selecció molt acurada en vinya. Només collim els raïms que estan perfectes en tots els paràmetres que prèviament assenyalem. L’estat sanitari també, per descomptat”

“La finca està al costat del celler, de manera que les caixes arriben immediatament a la premsa. El raïm es diposita amb la rapa i comença el procés de premsat durant 7 hores exactes. Fem una extracció suau del most”

 

LA REFLEXIÓ: Hi ha terroir als bons vins rosats i poden envellir molt bévins rosats

“Regina és un repte personal. Volíem un rosat amb estructura i ànima. El camí ha estat llarg però n’hem après a cada pas. L’any passat vamarribar ja allà on volíem, que era fermentar la garnatxa negra i blanca en un foudre ovalat de 2.000 litres de capacitat. Ara, ens va quedant el repte de fer-ho bé cada anyada i poder seguir fent història”

“Hi ha persones que diuen a mi no m’agrada el rosat, però quan tenen al davant un champagne rosat s’omplen de glamour i prestigi. Ningú no diu aleshores que no li agrada. A JGV hem fet aquest camí de fer vins rosats frescos, però amb estructura. No és gens fàcil, té molts registres i moltes coses a explicar. Cal demostrar que també hi ha terroir als bons vins rosats i que poden envellir, que són un complement fantàstic per la gastronomia d’avui. Els àpats no són com els de fa 50 anys. Mengem més lleuger i volem vins més fluids, que ens acompanyin. En els rosats prestigiats podem trobar aquest caràcter varietal subtil que tan apreciem”.

 

Gràcies per compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *